loading
Aksu Kartonpiyer Uygulamaları

Aksu Kartonpiyer Uygulamaları

Aksu Kartonpiyer Uygulamaları


Alçı malzemeden üretilen kartonpiyeri genellikle tavan ve duvar dekorasyonunda kullanırız. Bu ikisi kartonpiyer sayesinde estetik bir biçimde birleşir, perde kornişleri gizlenir. Bir kartonpiyer alternatifi olan stropiyer ise dekoratif açıdan alçı kartonpiyerle aynı görevi üstlenir. Stropiyerin farkı, köpük diye de bilinen strafor malzemeden imal edilmesi ve uygulanışının çok daha kolay olmasıdır.

Hazır Kartonpiyer, Karsis stropiyer modelleri, EPS Tavan Plakası, Lamba Göbekleri, Desenli Kartonpiyer, Dış Cephe Söve, Denizlik, Cephe kaplaması, Sütun, Kaide, Aplik, Payanda vb. dekorasyon ürünlerinin yanı sıra; Mantolama Board, Asmolen, Panel ve Yerden Isıtma Sistemleri ürünleri ile de izolasyon grubuna hitap etmektedir.

Aksu Kartonpiyer Tasarımında Kaliteli Malzeme Ve İçilik İle Sektörümüzde Lider Olan Aksu Yapı Mobilya, Dekorasyon, İnşaat, Taahhüt, …

KARTONPİYER TAVAN UYGULAMALARI

Alçı kartonpiyer uygulaması zahmetli bir iştir. Alçı bloklar stropiyer bloklara göre çok daha ağırdır. Sağlam bir şekilde yapıştırılmaları için duvar ve tavanda sıva kırılması, delikler açılması gerekir. Bu çalışma sırasında evin toparlanması, etrafın fazla dağılmaması ve kirlenmemesi için tedbir alınması gerekir. Uygulama sırasında çok toz çıkacağı unutulmamalıdır.

Alçı kartonpiyer, yapıştırma alçısı ile yapıştırılır. Doğru bir uygulama ile uzun yıllar herhangi bir sorun yaşamadan kullanılır. Eğer yapıştırma doğru yapılmazsa ağır alçı blokların düşmesi tehlike yaratabilir.

Alçı kartonpiyeri plastik ve su bazlı boya ile boyayabilirsiniz. Sentetik boya kullanmamalısınız.

Alçı kartonpiyer çarpmalara dayanıklıdır.Daha alçak yükseklikteki ve çarpma riskinin fazla olduğu kemer, kapı, yan duvar süslemelerinde ise alçı kartonpiyer kullanılması tavsiye edilir.

KARTONPİYER KEMER DUVAR UYGULAMALARI

Alçı kemer ev ve işyerlerinde tercih edilebilmektedir. Kapılara göre daha estetik bir görünüm sağlar. Kapının yerine alçı kemer kullanıldığında alanda genişlemiş olur.Alçı kemer seçenek bakımından da zengindir. Farklı ölçü ve ebatlarda olmakla beraber genelde şu şekilde sınıflandırılır:

  • Sade
  • S’li ( S harfi şeklinde)
  • Oluklu
  • Sütunlu

Kemer yapılacak alan mastarlar yardımıyla teraziye alınır. Oluşturulan düzenekte gerekli yerler alçı ile doldurulur. Asıl iş bundan sonra başlamaktadır. İşin geri kalan kısmında usta sanatını konuşturarak kemerin yapımını tamamlar. Alçı kemerin yapımı oldukça ince bir iş olmakla beraber zahmetlidir de . Bu yüzden işinin ehli ustaların yapması gerekir. Bu noktada da uzun yıllardan beri sektörde olan Aksu Yapı ve Mobilyanın tecrübeli ustalarına güvenebilirsiniz.

Tel: 0546 940 21 75

Hemen Ara
konuşmayı Başlat
Yardım?
Merhaba
Yardın İçin Buradayız