loading
Bursa Pimapen Pencerelerin Periyodik Temizliği

Bursa Pimapen Pencerelerin Periyodik Temizliği

Çevremizdeki kimyasal tesisler (fabrikalar, rafineriler, atık su arıtma tesisleri vb.), kirli dereler, niteliksiz kömür kullanan konut ve kuruluşların bacalarından çıkan çeşitli gazlar, is, duman, toz, buhar vs. hava kirliliğini oluşturmaktadır. Özellikle kış aylarında ve gittikçe artan oranda, dairelerin dış duvarlarının iç taraflarında, mobilyaların arkalarında, nemli alanlar ve küf lekeleri görülür.

Daha ilerlemiş safhalarda ise hızla yayılan küf mantarları oluşur ve bir küf kokusu yayılır. Dairenizin içindeki ortam şartlarından (sobalı veya kaloriferli olması, yemek pişirme, çamaşır-bulaşık yıkama, kurutma, banyodan yayılan su buharı, insanın kendisi, yetiştirdiğimiz çiçekler v.b. etkenlerden) oluşan nem, soğuk mekan ve yüzeylerde birikerek özellikle ısı izolasyonu iyi olmayan dış duvarların iç taraflarında, kolon ve kirişlerde, içerdeki soğuk yüzeyli eşyalarınızda kirlenme, küflenme, benek şeklinde lekeler gibi kötü görüntüler olarak ortaya çıkar. Yukarıda saydığımız iç ve dış olumsuz etkenler diğer etkileyici faktörlerle (güneş, oksijen, su) birleşerek pencere üzerinde kirlenmelere neden olabilmektedir. (Bu durum her türlü pencerelerde görülebilmektedir.) Kirlenme, pencerenizin iç yüzeyinde olabileceği gibi dış yüzeyinde de olabilir. Kirlenme sıklığı ve oranı bölgeden bölgeye, binadan binaya, mekandan mekana, odadan odaya değişebilir veya hiç olmayabilir. Çok uzun sürede olabileceği gibi çok kısa sürede de görülebilir. Bunlar tamamen dış etkenlere bağlıdır.
Pencerelerin normal temizliğinde aşındırıcı içermeyen sıvı veya krem deterjanlar kullanılmalı, temizleme işlemi beyaz yumuşak bir bezle yapılmalıdır. Pencerenin iç ve dış yüzeyi deterjanla ıslatılmış bezle camın silinmesi gibi birkaç kez sürülerek yapılmalı ve ardından bastırmadan kurulanmalıdır. Pencerelerin dış etkenlerden alacakları zararı en aza indirgemek için, pencere iç ve dış yüzeyleri ortalama 15 günlük periyotlarla temizlenmelidir. Temizleme işlemi ne kadar geciktirilirse pencerenin temizlenmesi o kadar zorlaşmakta ve üzerindeki olumsuz durum hava kirliliğine bağlı olarak artmaktadır. Pencerelerin temizliğinde; aseton, metilen klorit, tiner ,gaz yağı, benzin, motorin v.b. gibi solvent türü malzemeler, katı partiküller (parçacıklar) içeren toz veya sıvı deterjanlar, temizlik teli, zımpara gibi çizecek malzemeler kullanmayınız.
Temizlik sırasında metal donanımın (ispanyolet, kilitleme parçası v.s.) su ve sabun ile temasından kaçınılmalı, teması halinde ise hemen kurulanmalıdır. Kirlenmenin yoğun olarak görüldüğü durumlarda, yüzey önce çamaşır suyu özellikleri içeren temizleyici ile silinmelidir. Beyaz temiz bir bez, çamaşır suyu ile ıslatılmalı ve kirli yüzeylerden birkaç kez geçirilerek ovulmalıdır. Kirlenme giderildiğinde pencere kurulanmalı , sonra pencerenin normal temizlik işlemi yukarıda anlatıldığı şekilde yapılmalıdır. Tüm işlemler bittikten sonra, kirlenmenin geciktirilmesi için, bir beze hafif sıvı deterjan dökülerek çok ince, ıslak bir tabaka bırakacak şekilde pencere yüzeyine tatbik edilmelidir. Bu son işlemden sonra yüzey kurulanmamalıdır. Kaplamalı ve boyalı Pimapen’lerin temizliği, sadece sıvı deterjan ve nemlendirilmiş bez ile, fazla bastırmadan, yüzeydeki tozu alacak şekilde bir-iki kez silinerek yapılmalıdır.

Tel: 0546 940 21 75

Hemen Ara
konuşmayı Başlat
Yardım?
Merhaba
Yardın İçin Buradayız