Eski yapılı binalarda yaşanan tıkanıklıkların en büyük sorunu klozet tıkanıklığı oluyor. Klozet tıkanıklıkları ise daha çok yanlış kullanılan tuvalet kağıtları, klozet giderlerine gönderilen yabancı cisimler ve diğer atıkların eskiyen borularda birikerek klozet tıkanıklığı yaratmasıyla meydana geliyor.
Yeni yapılarda oluşan klozet tıkanıklıkları ise daha çok tuvalet gider borusuna yeteri eğimin verilmemiş olmasından kaynaklanan sorunlar veya bina inşaat halinde iken moloz parçalarının buraya dökülmesi nedeniyle yaşanıyor.
Yeterli eğimin olmaması borularda atıkların birikmesine zamanla da klozet tıkanıklıkları oluşturarak sorun yaşanmasına yol açıyor.
Klozetlerdeki tıkanıklıklar bazen yüzeysel olarak görülmekle ve basit bir bakım yapmakla çözülebileceği gibi kanaldan kaynaklı olan ve tıkanıklığın giderilmemesi halinde çok önemli sonuçlar doğuracak sorunlar da olabiliyor.
Tuvalete dökülen su yavaş yavaş gidiyor ise küçük bir müdahale tıkanıklığı açmak için yeterli olabilirken dökülen su normal olarak gidiyor fakat pis su şeklinde gitmiyorsa o zaman sorunun büyük bir olasılıkla kanalda olduğu düşünülerek klozet tıkanıklığı açma için kanala gitmek ve çalışmayı orada yürütmek gerekiyor.
Sorunun asıl kaynağının noktasal olarak tespiti ve kırma yapmadan tıkanıklığı bulmak ve açmak “cihazla tıkalı klozet bulma” işlemi ile mümkün oluyor.
Teknolojinin en son tasarımı cihazları kullanmayı bilen eğitimli ve konusunda uzman kişiler klozete gönderdikleri kameralı bir robot yardımı ile tıkalı noktayı bölgesel olarak tespit ettikten sonra garantili bir şekilde yine robot yardımı ile tıkalı boruyu temizleyerek açıyorlar.
Ancak teknolojinin imkanları kullanılarak açılan tıkanıklıklar çözüm odaklı olup mağduriyeti tamamen gidermeye yönelik oluyor. Klasik yöntemlerde ise sorun tamamen giderilmediği gibi daha büyük sorunlar da yaşanabiliyor.