Kullanılan malzemenin TSE uygun olmayıp sıradan bir malzeme kullanılırsa ilerde hiç ummadığımız sorunlarla karşılaşmamız mümkün olabilir.
Malzeme mukavemet değerleri az olan bir malzeme kullanılmamalıdır. Alt yapı aşamasında su tesisatı için kullandığımız malzemelerin dış ve iç çapına, et kalınlığına ve basınç değerine dikkat etmeliyiz.
Zemine döşenen bu borular şebekeden gelen yüksek basınçlara maruz kalarak zamanla en zayıf noktada probleme yol açacaktır. Oluşan su kaçağından dolayı alt kata sızma veya damlama yapacaktır.
Özen gösterdiğiniz fayanslar veya dolaplar zarar görecektir su kaçağına nedenlerden diğeri ise yine alt yapı yapımı esnasında malzemeleri sisteme uygulayan ustalardan kaynaklanan işçilik hatalarıdır.
Piyasa da istemediğiniz kadar su tesisatı yapan ustayla karşılaşabilirsiniz. Teknoloji ilerledikçe de yapılan işçilikler daha da basitleşmekte. Su tesisatı için üretilen malzemeler ve makineler sayesinde çok kısa zaman da iş teslimi mümkün olmakta. Bilindiği gibi 20-30 yıl önce su tesisatında demir boru kullanılıyordu.
Bu demir borunun ömrü de yaklaşık otuz yıl kadardı. Zamanla oksitlenip çürümeye başlayıp su kaçağına sebep olmaktaydı. Artık günümüzde demir boru yerini plastik boru ve malzemelere bırakmıştır.
Plastik borunun yapımı oldukça basit ve risklidir. Bu yüzden son zamanlarda tesisat ustası artmaktadır. Su tesisatı alt yapıda olduğu için ustayı iyi seçmelisiniz.
Dairenize sistemi kurarken kaynakla iki ek parçayı sabitlerken yanlış bir kaynakla bir müddet sonra su sızdırmaya yol açacaktır.
Sonuç olarak evinizde su kaçağına birincisi kullanılan malzeme ve ikincisi işçiliği yapan ustadan kaynaklandığını söyleyebiliriz. Alt yapı hazırlığında bu iki sebebe özen gösterilirse su kaçağı problemi yaşamazsınız.