Tozumaz Beton ; Malzeme İçindeki Toz Partiküllerinin Hidrostatik Basınçla Betondaki Gözeneklerden Yüzeye İtilmesidir Bunun Sonucunda Bu Malzemenin Tozuması Meydana Gelir.
Zamanla Bütün Betonlardaki Yüzeler Tozumaya Maruz Kalırlar, Dayanımı Fazla Olan Bu Malzeme, Tozumaz Diye Bir Durum Yoktur , Evet Dayanımı Az Olan Beton, Dayanımı Fazla Olan Betona Göre Daha Fazla Tozlanma Yapabilir Ancak Yapısı, Betonların Sınıfı, Dayanımı Ne Olursa Olsun Her Ürün Tozumalar Yapar.
Bu Malzemenin Yapısı Gereği Dışarıdan Gelen Tozlardan Bağımsız Olarak Kendi İçerisinde Toz Üretip, Ürettiği Tozu Kusmaktadır. Lityum Silikat Sıvı Yüzey Sertleştirici, Betonun İçeriğindeki Tozlanmaya Sebep Olan, Kalsiyum Hidroksit Molekülleri ile Reaksiyona Girerek Bu Molekülleri Kalsiyum Silikat Moleküllerine Dönüştürür.
Betonun Tozlanması Kalıcı ve Kesin Olarak Engellenmiş Olur. Betonlar Tozlanmayan, Betonun Brüt Bırakıldığı Zemin, Duvar ve Tavan Gibi Tüm Alanlarda Uygulanabilir.
Betonlar Yaşlandıkça Yüzey Stresleri, Kopmalar, Soğuk Derzlerin Ayrılması ve Diğer Problemler Ortaya Çıkmaya Başlar.
Firmamız Betonları Aşındırma Makine ve Ekipmanları ile Betonda Tozlanma Uygulaması Yaparken Betonun Üzerindeki Bozuk Kısım Kazınıp Temizlenir ve Betonu Eski, Stresli, Parçalanmış Ufalanmış Kısımdan Kurtarılır ve Nefes Alan Temiz Bir Betonarme Elde Edilmiş Olunur.
Bilindiği Üzere Betonarme Yüzeyindeki Gözenekler Bir Diğer Deyişle Parlar Açılmış Olur ve Lityum Silika Hidrat İçerikli (Crete Colors) Tozumazlık Kimyasalları Yüzeye Uygulandığında Bu Gözeneklere Penetre Olarak Betonun Yapısında Bulunan Caoh (Kalsiyum Hidroksit) ile Reaksiyona Girer.